De Flamco vuilafscheider voor uw cv installatie

Hoe werkt de vuilafscheider?
Het installatiewater stroomt door de vuilafscheider. De vuilafscheider zorgt ervoor dat vervuiling naar de bodem van de vuilafscheider zakt. Dankzij de magneet wordt magnetiet extra snel uit het installatiewater verwijderd, de Flamco Clean Smart vuilafscheiders verwijderen zelfs de kleinste magnetiet en minuscule vuildeeltjes uit het installatiewater. Ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij en de doorstroomweerstand is verwaarloosbaar laag. Tijdens de onderhoudsbeurt aan de cv-ketel het word het vuil uit de vuilafscheider verwijderd.

Bij de Flamco Clean Smart zijn vier neodymium supermagneten verwerkt in het logo, recht tegenover de uitstroomopening. Hierdoor worden alle ijzerhoudende vuildeeltjes direct aangetrokken en vastgehouden. Zelfs de kleinste vuildeeltjes vanaf 4 µm worden op deze wijze afgevangen.

Waar komt dat vuil in mijn verwarmingsinstallatie vandaan?
De belangrijkste oorzaak van vervuiling is corrosie als gevolg van de reactie tussen (de lucht in) water en de ijzerhoudende onderdelen in de installatie. Dit is nooit helemaal te voorkomen. De vervelende en soms kostbare gevolgen van vervuiling in het installatiewater kunnen worden voorkomen met een goede vuilafscheider.

Compacter, lichter, zuiniger en nóg efficiënter
De Flamco Clean Smart vuilafscheiders zijn in alle opzichten slimme producten. En net als bij meer innovaties van Flamco, zorgt ook hier een baanbrekend nieuw ontwerp voor optimaal rendement. Deze vuilafscheiders voor verwarmings- en koelinstallaties zijn de nieuwe standaard.

Bijzondere kenmerken

60% betere prestaties ten opzichte van conventionele afscheiders.Unieke doorstroomcapaciteit, tot wel 3 m/s.
Met vier neodymium supermagneten verwerkt in het logo.
Voor alle leidingstanden toepasbaar.
Compacte afmetingen, licht in gewicht.
In diverse maten leverbaar tot 2″.
Extreem lage doorstroomweerstand en gering energieverlies.
Gelijkblijvende prestaties gedurende de gehele levensduur.

Wat is magnetiet en waarom is het schadelijk?
Magnetiet bestaat uit hele kleine ijzerdeeltjes. Een duidelijke aanwijzing voor de aanwezigheid van magnetiet is het zwart kleuren van het installatiewater. Op plaatsen waar het water minder hard stroomt, zoals in de radiatoren, zal het magnetiet bezinken. De deeltjes kunnen zich ook vastzetten in radiatorventielen en in de pomp. Als gevolg van opgehoopt en vastzittend magnetiet zal de verwarming niet optimaal werken. Dit kan leiden tot overmatige slijtage en storingen.